16.1 C
Esbjerg
13. juli 2024
Image default
Bike GearYamaha

Hvorfor en Yamaha R7?

Hvorfor en Yamaha R7?

Photo courtesy by Yamaha Motors

Selvom du ikke er interesseret i at sætte omgangstider på en Racetrack, kan sportcykler være solide, overkommelige valg for både nye såvel som gamle ryttere. Eksempelvis er en af de bedste nybegynder motorcykler, Kawasaki Ninja 400, en sportscykel. Men hvad nu hvis du allerede har kørt lidt, men alligevel ikke har svunget et ben over sådan en motorcykel? Heldigvis har du nogle muligheder. Og nu er der en chance for at teste en af dem: 2022 Yamaha YZF-R7.

 

Oprindelig ide

Min oprindelige ide med en ny MC var faktisk en Yamaha R7, men efter at have afprøvet cyklen er jeg overbevist om at det helt afgjort er “The young man’s game” så det blev ikke til en Yamaha R7! men det skyldes udelukkende det ubehagelige i at ligge fremoverlænet i mere end en time. Det er ikke holdbart for en ung mand på næsten 64 år! Så i stedet blev det til en Yamaha MT-09 som jeg glæder mig til at tage i brug når den er klar. Selve udseendet på en R7 er jeg helt klart faldet for, men ind imellem skal man tænke med hjernen og ikke med hjertet, var det med hjertet var valget klart faldet på en R7.

 

2022 Yamaha YZF-R7: en startcykel med MT-07 kraft og R3-lignende mål

Hvis Yamaha YZF-R7-navnet i 2022 lyder bekendt, er der en god grund til det. I 1999 udgav Yamaha den originale R7 som en World Superbike Championship special. Mens denne cykels navn vender tilbage på denne 2022 -sportscykel, er den nye motorcykel mærkbart mindre ekstrem. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

I stedet for den originale R7’s inline-fire-motor har Yamaha YZF-R7 2022 den samme motor som MT-07. Det er dog ikke kun en MT-07 med en kåbe. I modsætning til MT-07 har 2022 R7 en slipper-assist kobling og tilbyder en valgfri opskift-kun quickshifter. Sportcyklen har også clip-on barer, forskellig affjedringsgeometri og et stivere chassis. Og den er kun otte kilo tungere end MT-07. Derudover har den en unik LCD -streg, komplet med en brændstofmåler og gearindikator.

 

 

 

Selvom Yamaha YZF-R7 i 2022 låner R7-navnet, er det ikke meningen, at cyklen skal følges op. Det er heller ikke helt en erstatning for den firecylindrede R6, nu en motorcykel kun til sport, selvom den på samme måde smutter ind i Yamahas lineup. Nej, 2022 R7 er mere en konkurrent til Aprilia RS 660 og Kawasaki Ninja 650. Disse cykler kan være sjove på en racerbane, men de skal også være tilgængelige for dagligdagspendlere. Derfor har Yamaha YZF-R7 i forhold til R6 og R1 mere tilgivende ergonomi, bekvem affjedring og et tykkere sæde,  Men det er også hensigten. Hvor godt det bliver oversat til gaden? Det kan jeg endnu kun spå om. Jeg forventer dog i sæson 2022 at starte op på enten en MT-07 eller allerhelst en R7, så må vi se om den lever op til det jeg forventer.

 

PS.: Jeg skal i november måned ud og prøvekøre en R7 hos Carstens MC for at se hvor godt jeg sidder på cyklen, rent ergonomisk og om det er holdbart for mig som 63 årig at købe en R7. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme ud og prøve den, nærmest som juleaften.!  Hvorvidt en R7 så passer til min stil er lidt “shaky” måske sidder jeg slet ikke godt på cyklen. Er det tilfældet så er der jo alternativer. Yamaha har ligeledes released den nye Yamaha XSR900 med en 80’s sport bike look. Men tag ikke fejl! den har 119 Hyp heste at gøre godt med. Så det kunne sammen med MT-07 – MT-09 modellerne være et godt alternativ, alt efter hvad prisen bliver her i Danmark.

 

 

Photos © 2022 by Yamaha Motors

Så glæd dig jeg skal nok få siderne opdateret i både 2021 og 2022 – Jeg håber på i sæson 2022 at kunne skyde nogle fotos af min nye Yamaha Bike!

Photos © 2022 by Yamaha Motors

Min flotte og velholdte Suzuki Bandit GSF 650 er nu købt af en anden glad kunde hos Carstens MC Det er en cykel jeg har haft stor glæde af, men jeg syntes den var blevet lidt tung at “handle” for mig, ud over dette kører jeg ikke længere lange ture (altså over 500 km) Harzen ture med videre. Så behovet er et andet sted for mig her og nu med hensyn til at køre på MC. Jeg har i stedet for købt en Yamaha MT-09. Cyklen skal naturligvis også kunne køre lange ture og der findes mods som sidetasker, tanktaske med videre allerede nu til den nævnte model. Jeg har valgt at putte weekend pakken på min MT-09, så jeg glæder mig til at afhente den til sæson 2022.

 

 

 

 

In Three words i can sum up everything I´ve learned about life: It goes on

Robert Frost

 

NO COMPUTERS WERE HARMED IN PRODUCING THIS SITE, THEREFORE, EACH PAGE IS UNIQUE AND HAS ITS OWN PERSONALITY AND IDIOSYNCRASIES. THE PAGES WERE PULLED BY HAND AND HAVE DIFFERENT INKS, FINISHES AND FEELS. THE SURFACE OF EACH PAGE VARIES WITH THE NATURE AND REACTIONS OF THE VARIOUS VISITORS. THIS PROCESS AND WAY OF MAKING ART IS 100% INTENTIONAL. PLEASE KEEP THIS IN MIND WHEN BROWSING A PAGE.

 

Photos © 2022 by Yamaha Motors

 

 

Related posts

Yamaha XSR900

admin

2017 MC udstilling

admin

Saftey First!

admin

Efterlad en kommentar