8.8 C
Esbjerg
13. juni 2024
Image default
Bike Gear

Saftey First!

1. BRUG EN HJELM!

Ikke alle stater  i Europa kræver, at MC cyklister bærer hjelm. Undersøgelser viser imidlertid, at iført hjelm kan man reducere risikoen for alvorlig skade med op til 70 procent. Hovedskader er den største årsag til dødelige MC ulykker. Desværre bærer op til 12 procent af ofrene ikke hjelme. Blot iført hjelm kan man forhindre mange utilsigtede MC dødsfald.

 

2. Tjek dit udstyr, før du kører

MC ulykker skyldes ikke altid en distraheret chauffør eller et uventet bump i vejen. MC udstyrsfejl bidrager OGSÅ til et betydeligt antal nedbrud. Du kan reducere risikoen for en udstyrsrelateret ulykke ved at tjekke din MC, hjelm og gear, før du kører på vejen.

Sørg for, at dine dæk er korrekt pumpet op. Kontroller dine reflekser og lys for at sikre, at de fungerer. Undersøg dine kæder og gear for eventuelle defekter, brud eller problemer. Disse enkle trin kan forhindre en ulykke, der kan ændre dit liv.

 

3. Bær reflekterende materialer

En af hovedårsagerne til MC ulykker er begrænset synlighed. Hvis en chauffør ikke kan se dig, er der større sandsynlighed for en ulykke. Dette gælder især i kryds, når dine stier sandsynligvis krydser hinanden. Selvom installation af reflekser på din MC kan hjælpe, er det også vigtigt at bære lyst og/eller reflekterende tøj. Øget synlighed reducerer risikoen for en  MC ulykke.

 

4. HOLD DINE HÆNDER PÅ STYRET

Du har måske en stor følelse af balance. Dette kan give dig mulighed for at køre din MC uden at have hænderne på styret. Tænk to gange, før du kører håndfri, især når du deler vejen med andre køretøjer. Hvis dine hænder ikke er på din MC, vil det tage dig meget længere tid at reagere på uventede omstændigheder, såsom en fodgænger på din vej eller affald på vejen. Som følge heraf er du mere tilbøjelig til enten at falde af din MC eller forårsage en ulykke, fordi du ikke kan bremse i tide.

 

5. KEND DINE SIGNALER OG BRUG DEM

Mange MC ulykker sker ved eller i nærheden af ​​et kryds. Det er vigtigt at sikre, at du er fuldt ud fortrolig med MC håndsignaler. Du skal kunne kommunikere med nærliggende bilister og andre cyklister. En chauffør kan ikke forudse, hvad du skal gøre, medmindre du giver en rimelig advarsel. Sørg for, at dine håndsignaler er tydelige og tydelige for andre. Uheld er mindre tilbøjelige til at ske, når alle på vejen er på samme side.

 

6. BEGRÆNS DINE DISTRAKTIONER

Distraheret kørsel er en hovedårsag til dødelige bilulykker. Ikke overraskende kan det være lige så farligt at køre MC, mens man er distraheret. Faktisk, da du allerede er mere sårbar over for alvorlig skade og død, kan distraheret MC kørsel være endnu mere risikofyldt.

At køre på MC er en fantastisk oplevelse. Du kommer til at dyrke motion og få frisk luft. Det er også en mulighed for at afbryde forbindelsen og tage en pause fra vanvittigheden i dit daglige liv. Udnyt din MC tur fuldt ud ved at gemme elektronik i din taske eller lomme. Hvis du har brug for at drikke, skal du vælge en vandflaske, der er let at betjene med en hånd. At holde øjnene på vejen og indstille sig på dine omgivelser hjælper med at beskytte dig.

 

7. KØR SOM HVIS DU ER I BIL

Du kan muligvis reducere sandsynligheden for en ulykke, hvis du opfører dig som om du kører bil. Hvorfor? Undersøgelser viser, at bilister bliver vant til mønstre og adfærd for køretøjer på vejen. Biler væver ikke ind og ud af trafikken, ignorerer trafiksignaler eller skærer over flere baner på én gang. Når du kører på MC, er det lettere at gøre disse ting. Du er dog mere tilbøjelig til at overraske en chauffør eller begrænse din synlighed, når du gør det. Beskyt dig selv ved at køre forudsigeligt og efterligne adfærd fra større køretøjer, når det er relevant.

 

8. KØR MED TRAFIKSTRØMMEN

Kør altid på din MC med trafikken. Med andre ord, rejse i samme retning som andre køretøjer på vejen. Uheld er meget mere tilbøjelige til at ske, når du går imod kornet. Hvis der sker en ulykke, når du kører mod trafikstrømmen, er du mere tilbøjelig til at være skyld i ulykken.

 

9. BLIV UD FRA FORTOVET!

 

Fortove kan virke som et sikkert alternativ, når du kører sammen med større køretøjer. Desuden er det naturligvis ulovligt og kan være utrolig farlig af et par grunde. For det første tilhører fortovene fodgængere. Du er mere tilbøjelig til at støde ind i en fodgænger eller miste kontrollen, når fortovene er overfyldte. For det andet er fortovsbelægningen mere tilbøjelig til at være ujævn end asfalt på vejen. Du kan ramme en revne eller støde på fortovet og flyve. Endelig forventer biler ikke at se en MC komme ind på vejen fra et fortov. Du er mere tilbøjelig til at overraske en chauffør og blive ramt, hvis du skulle finde på at bruge fortovet.

 

10. BRUG DEDIKEREDE BIKE LANES NÅR DE ER TILGÆNGELIGE!
Et stigende antal byer og kommuner over hele landet omfavner også MC folket

 

 

NO COMPUTERS WERE HARMED IN PRODUCING THIS SITE, THEREFORE, EACH PAGE IS UNIQUE AND HAS ITS OWN PERSONALITY AND IDIOSYNCRASIES. THE PAGES WERE PULLED BY HAND AND HAVE DIFFERENT INKS, FINISHES AND FEELS. THE SURFACE OF EACH PAGE VARIES WITH THE NATURE AND REACTIONS OF THE VARIOUS VISITORS. THIS PROCESS AND WAY OF MAKING ART IS 100% INTENTIONAL. PLEASE KEEP THIS IN MIND WHEN BROWSING A PAGE.

 

 

Helm Photos © Schuberth GmbH 2021

 

 

Related posts

Yamaha XSR900

admin

Hvorfor en Yamaha R7?

admin

2017 MC udstilling

admin

Efterlad en kommentar