3.5 C
Esbjerg
29. januar 2023

Yamaha CP3 Engine

I motorcykelverdenen er trecylindrede motorer en magisk ting. De tilbyder drejningsmomentet og personligheden som en V-twin, men har den skyhøje rødlinje og kraften som en inline-firer. En triple er kompakt og kraftfuld og lyder ikke som noget andet. Derfor er jeg begejstret for Yamahas nye MT-09 cykel og dens crossplane triple motor.

For 2021 MT-90 får CP3-motoren et slag i slagvolumen fra 847cc til 890cc, og det betaler sig i form af en stigning på 6% i drejningsmoment og et usædvanligt glat kraftbånd. Andre motorændringer inkluderer et nyt indsugningssystem i downdraft-stil, knastaksler, topstykke og udstødning. Yamahas arbejde betaler sig i form af bedre brændstoføkonomi og samtidig opfylder de strenge Euro 5-emissionsmål.

 

Fra et praktisk synspunkt er CP3-motoren en absolut fersken. Den tilbyder et fremragende drejningsmoment i den lave ende, der gør det nemt at køre rundt ved lave hastigheder. Motoren er altid villig til at gå med et håndled, med fremragende gasrespons og tonsvis af kraft.

En af de bedste dele af motoren er dens lyd. Udstødningsnoten er behagelig, men det er det vilde indsugningshyl – der minder om en flad-seks Porsche 911 GT3 ved høje omdrejninger – der virkelig sælger oplevelsen. Det er vanedannende.

Photos used refer to all rights reserved & © for Yamaha Motors