3.5 C
Esbjerg
29. januar 2023

Yamaha MT-09

Siden den blev lanceret i 2013 (er det virkelig så længe siden? Tiden flyver, når du har det så sjovt…) har MT-09 været en enormt vigtig cykel for Yamaha, der har løftet dem ud af et årti langt patch i den almindelige dvale. Ud over at være en storsælger i sig selv, med omkring 9.000 af dem på vejene hvert år, er det også rygraden i hele MT-serien, der donerer sit grundlæggende løbeudstyr til Tracer og XSR og dets DNA til alle andre. MT model. Let, hurtig, sjov, overkommelig – det har været en vindende formel, som har fået MT-serien til at stige til næsten halvdelen af ​​Yamahas europæiske salg, med over en kvart million solgte enheder alene i Europa. Den originale 2013 MT-09 satte skabelonen – fantastisk, gryntet, tre-cylindret motor, minimalistisk karrosseri og budgetaffjedring kun svigtet af snasket motorstyring og lidt rå kørekvalitet. 2017’s opdatering medførte lidt tiltrængt forfining, men der var stadig plads til forbedringer. For 2021 betød behovet for at overholde stadigt strengere emissionsregler (vi er oppe på Euro 5 nu) en komplet revision var på kortene, og det er derfor, vi er her i ikke-så-solrige Marseille for at have vores første tur på den helt nye 2021-model. Har Yamaha formået at nå Euro 5-standarderne uden at miste kraft og øge vægten? Endnu vigtigere, har de gjort det uden at kvæle MT’s varemærke sjov faktor? Det er vi ved at finde ud af….
Mere om denne kildetekstDer skal angives en kildetekst for at få yderligere oplysninger om oversættelsen
Send feedback
Sidepaneler

Kraft og drejningsmoment
Peak power er steget 3 % i forhold til den udgående model, hvilket ikke er nogen big deal – det er bare rart at se, at den ikke har mistet nogen top med Euro 5-status. Mere markant er et ekstra drejningsmoment – ​​6% hævdes – som også kommer nede, omkring 7000 o/min, da den tidligere motor toppede et sted nord for 8000 o/min. Der er også en anstændig spredning af det, med godt, brugbart grynt tilgængeligt fra et par tusinde omdrejninger i minuttet (selvom for virkelig hurtig fremadskridning er omkring 4000-5000 omdrejninger en fantastisk startrampe).

På vejen, der kan oversættes som en villighed til at skyde ud af sving med en hast, der aldrig undlader at bringe et stort grin frem i dit ansigt. På de snoede veje ude i bakkerne bag Marseille, hvor den nye cykel blev lanceret, blev vi forkælet med kilometer efter kilometer af 2. og tredje gears sving, hver af dem en undskyldning for at trække strømmen hårdt på afkørslen og mærke bagdæk graver sig ind og fronten vinker et midlertidigt farvel til asfalten, da MT bare kørte ubønhørligt videre. For det meste kan du vælge, om du vil køre fra lavt, lavt nede eller køre på drejningsmomenttoppen, eller skubbe videre ind i de øverste rækker af omdrejningstælleren – kør den som en scooter eller kør den som en supersport, MT ser ud til at være lige så lykkelig. Den tredobbelte motor har altid været god, på en hooligan måde, men nu er den mere raffineret, mere anvendelig – men stadig lige så sjov.
Mere om denne kildetekstDer skal angives en kildetekst for at få yderligere oplysninger om oversættelsen
Send feedback
Sidepaneler

Photos used refer to all rights reserved & © for Yamaha Motors